כאבים בלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/06/2000 | 00:41 | מאת: יולי

מזה כשבועיים אני סובלת מכתמים לבנים בלשון הגורמים לי לכאבים,בערב מספר הכתמים גדל ואיתם גם הכאב גדל.ניסיתי להשתמש בכדורי מציצה נגד פטריות וזה לא עזר,כרגע אני משתמשת במשחה oracort e 'זה מקל,אך הבעיה לא נפתרה,לעיתים יש לי גם צריבה בגרון הגורמת לי לשיעול ולצרידות רגעיים. אודה לך אם תייעץ לי מה עלי לעשות.

15/06/2000 | 21:48 | מאת: דר' גרינבאום משה

יולי היקרה . קשה לאבחן תופעה בלשון בלי בדיקה קלינית .יחד עם זאת יתכן ומדובר בזיהום פטרייתי או ויראלי / בקטריאלי או תגובה אלרגית . אנא פני למומחה לרפואת הפה באזור מגורייך (אנו נוכל להמליץ לך על רשימה של מומחים)לשם בדיקה ואיבחון .לא מומלץ להתחיל בטיפול בסטרואידים טרם האבחנה (דוגמת אורקורט ) מכייוון שהתמונה הקלינית עשוייה להשתנות ולהקשות על הטיפול ולעיתים גם מחמיר את המצב .שטיפות פה בתמיסת כלורהקסידין 0.2% (תרודנט או קורסודיל) יכולות להקל אך מוטב שתתחיל בהן לאחר שתילקח בדיקה בקטריאלית לתרבית ורגישות .

17/06/2000 | 00:48 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום יולי הגיוני ששימוש במשחה סטרואידלית יקלו על סבלך משום שהמשחה מכילה תכשיר סטרואידלי המקטין את התגובה הדלקתית ומשכך כאבים. הנגעים שציינת מחייבים בדיקה והערכה יסודית משום שהם עשויים לייצג מגוון בעיות בהם מטבוליות, זיהומיות, חיסוניות או גידוליות. הופעה של צרידות או שיעול מחייבת הערכה כוללת של מערכת ראש צואר כולל לוע -אף, תת הלוע ומיתרי קול כולל נטילת משטחים או ביופסיות לפי הצורך. המלצתי היא לפנות לרופא א.א.גרון ולעבור את הבירור הנדרש, כפי שפירטתי לעיל. בהצלחה

17/06/2000 | 01:55 | מאת: דר' גרינבאום משה

אין ספק שעליך לפנות לרופא .היות ותחומי רפואת הפה וא.א.ג. חופפים במקצת והתמונה המצטיירת נשמעה לי זיהומית אוטואימונית או אלרגית המלצתי לך לפנות למומחה לרפואת הפה . בהחלט מומלץ באותה מידה להיבדק ע"י רופא אף אוזן גרון . אני גם משוכנע שישנו קשר מצויין בין רופאי א.א.ג. לרופאי פה והם כידוע מחליפים ביניהם דיעות ואינפורמציה ומתייעצים זה עם זה במוסדות הרפואיים בהם קיימות שתי הדיסציפלינות בכפיפה אחת .

20/08/2000 | 19:09 | מאת: פאר

שלום! אימי כבת 76 סובלת מבעיה בבלוטת התריס ,וגם מדיכאון ולוקחת כדורים כנגד זה. יש לה כניראה גם פטריה בלשון שורף ועקב כך אינה יכולה לאכול . כרגע עיקר הבעיה בלשון שאלתי למי לפנות בנושא של הלשון ? אני מאמין שחלק מהבעיה הם תופעות לואי של הכדורים שצריך גם להוריד את הכמות אודה לך באם תוכל להפנות אותי למומחה בנושא של הלשון. ושיכרז גם את בדיקת הכדורים. תודה מראש א.פאר

21/08/2000 | 02:27 | מאת: דר' גרינבאום משה

פאר שלום אם תמסור לי באיזה איזור מגוריך אוכל להפנותך למומחה לרפואת הפה שינסה לעזור לאמך תוך שיתוף פעולה מלא עם רופאיה האחרים .

מנהל פורום אף אוזן גרון