נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/06/2000 | 16:42 | מאת: דור

יום רביעי 14-6-2000 תאריך: 16:38 14-06-2000 ד"ר שלום! אישתי נוחרת היא בת 37 קצת שמנמנה אבל לא סובלת מעודף משקל קיצוני כשהיתה במעבדת שינה לפני שנה וחצי אמרו לה שאין דום נשימה, הלכה למדיקל סנטר כדי לקצר עם ליזר את הענבל אבל זה לא עזר. רופא א.א.ג אמר שאין לה בעיה במעברים באף אני חושב שכן כי הנחירות נשמעות כאילו באות מהאף. הנחירות הם בזמן הנשיפה בעוצמות שונות ולא כל הזמן, מידי פעם בנשיפה האוויר יוצא רק מהפה כאילו האף סתום. זהו מה שאני יכול להגיד לך המצב קשה אני מקווה שיש פתרון תודה דור

17/06/2000 | 00:42 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דרור נחירה בהגדרה היא רעש הנשמע כשאויר נשאף = נכנס לדרכי הנשימה, מקור הנחירה הוא ויברציות של דפנות מערכת הנשימה בעיקר הלוע ותת הלוע. נחרות אינן נגרמות בגלל בעיות במבני האף. במקרה שתיארת ניתן להתגבר על הבעייה בשתי דרכים 1. הורדה במשקל - מקטין באופן משמעותי את הנחרות .2. ניתוח הקרוי UPPP זהו ניתוח המתקן ומרחיב את מפתח האויר בלוע. ניתוח כזה נעשה לא בלייזר אלא בסכין מנתחים ובהרדמה כללית. הניתוח נעשה לאחר שנסיון הורדה במשקל נכשל או שלא הפסיק את הנחירות. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון