ניתוח ליזר לניקוז נוזלים באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/10/2000 | 18:13 | מאת: יוסי

שלום רב, אצל ביתי בת ה- 4, אשר מעולם לא התלוננה על כאבי אוזניים, התגלתה ירידה משמעותית בשמיעה (30-25%) עקב נוזלים באוזניים. ראיתי שבחו"ל ניתוח הליזר לניקוז נוזלים (OtoLam ) נעשה די מקובל, אך רופא הא.א.ג. שלי אמר שבארץ אין תוצאות חיוביות לניתוח הזה. האם תוכל לתת לי מידע נוסף לגבי ביצוע ניתוח הליזר בארץ?

10/10/2000 | 18:31 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום יוסי עקרון הניתוח נעשה לפי עקרון הניתוח הקונבנציונלי, כלומר יצירת חור בעור התוף, יצירה של תנאים שיאווררו את האוזן ויאפשרו ניקוז הנוזלים. אפשר לבצע זאת עם סכין, עם או בלי צינוריות ואו עם לייזר, היתרון כביכול של לייזר הוא יצירה של נקב קטן ומבוקר שמחלים לאט ומשאיר נקב לזמן קצר יחסית שמאפשר אורור האוזן. כאמור, התוצאות בספרות אינן מתלהבות במיוחד משיטה זו ובארץ השיטה איננה נפוצה. בהצלחה

11/04/2004 | 14:19 | מאת: עינת

לבני בן 4.5 אובחנו נוזלים באזניים וירידה ברמת השמיעה SRT של 45 באוזן ימין ו-30-35 באוזן שמאל בצילום נזופרינקס לא נראו אדנואידים (פוליפים) מוגדלים בצורה פתולוגית (כך נרשם באבחון). כמו-כן, בני סובל מנזלת כרונית. מה הטיפול המומלץ? האם יש קשר בין מוצץ לנוזלים באזניים או למשך הזמן שהנוזלים התייבשו?

מנהל פורום אף אוזן גרון