צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/03/2002 | 14:43 | מאת: מרים

שלום! מזה שבוע ימים אני משתעלת שיעול יבש וזה קורה בעיקר בלילה בזמן שכיבה, שלושה ימים אחרי שהחל השיעול החלה הצטרדות שאינני מסוגלת להוציא הברה מהפה. רופא משפחה קבע שיש אודם ובצקת, אך לא הצליח לראות את מיתרי הקול. יש לי תור לרופא אף אוזן גרון בעוד שבועיים, מבקשת ייעוץ כעת א. האם זה יכול להיות ויראלי, ואם כן כמה זמן זה יכול לקחת? ב. כיצד אני יכולה לשפר את התחושה? כלומר באילו אמצעים ניתן להשתמש? שתיה חמה? קרה? גרגור מי-מלח? משאף?? אני קצת מודאגת, מחכה מאד לתשובה תודה, מרים

07/03/2002 | 07:21 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ראשית, נחוצה בדיקת א.א.ג. עכשיו, ולא בעוד שבועיים. הפעילי את הבטוח המשלים. הסיבה השכיחה היא אכן זיהומית, לאו דוקא נגיפית. יתכן שאת זקוקה לאנטיביוטיקה. אפשרות נוספת היא רפלוקס - עליית חומצה מהקיבה וגרוי של הגרון. כמה עצות: להמנע ממאכלים חריפים או שמנים, לשתות משקאות לא חמים, להמנע מאלכוהול, לא לעשן, להפחית קופאין, לשתות הרבה, לשתוק כמה שיותר, לא ללחוש.

08/03/2002 | 05:05 | מאת: מדלן קיסלסי

אני צרודה ויש לי סינוטיזם אבקש תשובה בקשר לתרופה אני סובלת מזה כבר שנים וזה צץ לי תמיד כשאני חולה או מצוננת.

מנהל פורום אף אוזן גרון