נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/02/2002 | 02:31 | מאת: רפי

שלום! יש לי שאלה שמטרידה את מנוחתי (תרתי משמע) מזה זמן רב. אני בן 26 וסובל מבעיית נחירות רצינית מאוד שמלווה בהפסקות נשימה. אם לומר את האמת אני מאוד חושש מניתוח אך המצב הקיים לא יכול להמשך משום שרמת הנחירות שלי היא כל כך חמורה שהגעתי למצב שאפילו אשתי אינה מסוגלת לשון איתי באותה המיטה, אני כבר לא מדבר על מה שקורה במילואים או בעבודה (אני עובד במשמרות ויש באפשרותי לישון בזמן העבודה). עד כמה שהבנתי הנוחרים מתחלקים לשני סוגים ,אלו הנוחרים בגלל בעיות במחיצות האף ואלו הנוחרים בגלל בעיות חיך . אני חושב שהבעייה אצלי נובעת מהחיך ולא מהאף. במבט חטוף לתוך פי ניתן להבחין בענבל גדול מאוד (ובגלל עיסוקי ראיתי כבר ענבלים בחיי) שאלתי היא : מה מהות הניתוח ? מה הסכנות? האם אנשים שעברו ניתוח דומה הפסיקו לנחור או שרמת הנחירות שלהם ירדה? ואולי השאלה החשובה ביותר היא מה זמן ההמתנה לניתוח כזה (פשוט נמאס לי לשון בסלון). תודה רבה רפי

28/02/2002 | 10:48 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום רפי בנתוח מקטינים את הענבל ומקשיחים מעט את שריר החיך. הפעולה נעשית עפ"ר בהרדמה מקומית, ופרט לדימום אין סכנות מיוחדות. יש סכוי סביר לשפור, לעיתים צריך לחזור על הטפול בחיך מספר פעמים עד שמשיגים שפור כזה. זמן ההמתנה אצלנו במחלקה הינו קצר. תאם תור(5028618) ובקש להפגש עם ד"ר פלקסמן.

מנהל פורום אף אוזן גרון