האם לחץ על הסינוס גורם להפוגה- עד שעוזבים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/02/2002 | 18:43 | מאת: דורון

לדוקטור יהודה רוט שלום רב המצב של סינוזיטיס כרוני ( בסינוס המקסילרי) המתפרס למשך שנתיים נהוג בד"כ לעשות ניתוח הנקרא בשם - FESS השאלה שלי היא לא לגבי הניתוח אלה לגבי התסמינים של הסינוזיטיס : האם כשלוחצים על הסינוס החולה (עם הידיים)- במקרה שלי הסינוס המסילרי מרגישים הפוגה בכאבים עד שעוזבים ? ז"א האם זה אופיני לסינוזיטיס כרוני? כי אצלי , כאשר אני לוחץ על הסינוס אני חש כיאלו הלחץ עובר - עד שאני עוזב . האם זה קיים בסיפרות המקצועית , האם זה שכיח , והאם זה מתאים לסינוסיטיס כרוני? בתודות חמות על תשובותיך , דורון

24/02/2002 | 12:41 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שאלה טובה מאוד. לפי מיטב נסיוני התאור שלך * אינו * מתאים לרינוסינוסיטיס. אבחנה של רינוסינוסיטיס אינה נעשית רק על סמך ממצא יחיד.

מנהל פורום אף אוזן גרון