חור באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/02/2002 | 22:38 | מאת: רותי

לבני יש בעיה של חורים באוזניים מגיל צעיר מאוד. הוא עבר ניתוח כפתורים בשתי האוזניים באוזן שמאל הוצא הכפתור לאחר שנה ובאוזן ימין לאחר שנתיים. בזמן שהכפתורים היו לו באוזניים הוא המשיך לסבול מדלקות וכמובן גם אחרי שהוצאו הכפתורים. היום הוא בן 10 וכל הזמן סובל מדלקות באוזניים אף על פי שאנו משגיחים מאוד שלא יכנסו לו מים לאוזניים. בדיקות שמיעה שהוא עושה כל חצי שנה מראות על ירידה בשמיעה כל הזמן. שאלתי היא: נאמר לנו שבגיל 2 הוא יוכל לעבור שוב ניתוח לסגירת החורים בתנאי שבאוזניים לא יהיו דלקות לפחות חצי שנה. איך שומרים על האוזניים מפני דלקות? מיותר לציין שהוא מתרחץ עם אטמי אוזניים שמותאימים לו אישית ואנו מחדשים אותם כל חצי שנה.

06/02/2002 | 13:28 | מאת: ד"ר יהודה רוט

יתכן שיש בעייה של דלקת כרונית באדנואידים (חלק אחורי של האף), ואולי בעיה במערכת החיסון? לגבי הניתוח, מציע לפנות להתייעצות לד"ר בר ממחלקתי (טל. לקביעת תור 5028618)

מנהל פורום אף אוזן גרון