דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/01/2002 | 08:46 | מאת: זהר

דר. רוט שלום רב, אימי סובלת מתסמונת דום-נשימה בשינה (58 הפסקות לשעה), נוחרת בעוצמה של מטוס בואינג ממוצע וסובלת גם מעודף משקל רציני. ידוע לנו כבר שבמקרה שלה טיפול ניתוחי לא יעזור, ובמקביל פצחה בדיאטה. היא ישנה בלילה עם מכשיר Bi-Pap, אך המכשיר אינו מספק לה די אוויר, והיא זורקת את המסכה לאחר כשעתיים. הגבירו לה את עוצמת פעולת המכשיר, אך הבעיה לא נפתרה. שמענו על מכשיר שנקרא V-Pap. האם יש הבדל בינו לבין שאר המכשירים? אם כן, האם יש סיכוי שמכשיר זה יעזור לה יותר? בתודה מראש, זהר

30/01/2002 | 20:33 | מאת: ד"ר יהודה רוט

כדאי להבהיר לאמא, שאם לא תפחית במשקל היא עלולה להזדקק לניתוח טרכאוטומיה - פתח קבוע בקנה הנשימה. זהו הטפול השמור למי שנכשל.

מנהל פורום אף אוזן גרון