ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/09/2000 | 22:36 | מאת: רחלי

אני בת 26 -סובלת כבר שנים מדלקות גרון חוזרות ושקדים מוגדלים בחורף האחרון חליתי שוב, פניתי לרופאה וקיבלתי אנטיביוטיקה אחרי שהדלקת לא עברה כחודש הופנתי לחדר מיון ושם התגלה שזה "אבסס"((abscess אושפזתי בבית חולים לשבוע והוצע לי לעבור ניתוח שקדים אני אמורה לעבור את הניתוח בחודש הבא בהרדמה מלאה שאלתי היא האם כדאי לי לעבור את הניתוח כמה זמן אשפוז מצריך הניתוח ומה קורה אחרי הניתוח (זמן ההחלמה , כאבים, וכ"ו) כמו כן אשמח לקבל חוות דעת על מחלקת אף אוזן גרון בבית חולים בלינסון תודה רבה

29/09/2000 | 12:00 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רחלי. אינני עוסק בחלוקת ציונים למחלקות א.א.גרון בארץ. בעקרון, ריבוי דלקות גרון והתפתחות אבצס (יותר מפעם אחת ) מהווים הוריה לכריתת השקדים. הניתוח נעשה בהרדמה כללית במהלכו השקדים נכרתים, רצוי בשלמותם. לאחר הניתוח האיזור כמובן כואב, אך עם מתן אנלגטיקה הכאב בהחלט נסבל. כמובן שיש קשיי בליעה מסוימים עקב הכאב, אי לכךבהתחלה הכלכלה היא רכה ופושרת ועם הזמן חוזרים לכלכלה מלאה. משך האישפוז תלוי במהלך הניתוח, התפתחות סיבוכים (דימום בעקר, חום) ובקצב ההתאוששות שלך וחזרתך לתפקוד. בממוצע רוב החולים משוחררים כעבור 48 שעות מהניתוח. שנה טבה

מנהל פורום אף אוזן גרון