תרופה- דיפרוספן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/09/2000 | 21:55 | מאת: גיל

שלום רב: רציתי לשאול לגבי אופן פעולתה של תרופה זו שניתנת לי מפעם לפעם בזריקה, על מנת להקל בתופעת נזלת אלרגית וגודש באף.

27/09/2000 | 17:52 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום גיל מדובר בתרופה ממשפחת הסטרואידים. כמו לכל הסטרואידים, לתרופה תכונה של דיכוי המערכת החיסונית כולל תגובה דלקתית. מאחר שתופעות כמו אלרגיה או אסטמה הן ביסודן מחלות דלקתיות, הרי שהסטרואידים מדכאים את התפרצותן ובכך מונעים את התסמינים המתקיימים משנית לכך, כגון הפרשה מרובה מהאף, עיקצוצים, התעטשויות, גודש וכו. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון