אף סתום-אלרגייה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/12/2001 | 16:44 | מאת: רונית

.אני סובלת זה שנתיים מאף סתום.אין לי נזלת.כל 4 שעות ביום ובלילה עלי לטפטף טיפות אף סינאף אחרת אי אפשר לנשום כי אף סתום.רופא א.א.ג. סובר שזו אלרגייה כרונית וטרם נמצא הפתרון.הבעייה החלה אחר ששנה שלימה השתעלתי והייתי מצוננת לעיתים קרובות.אחרי זה נשארתי עם אף סתום כרוני.עד כה ניסיתי ולקחתי פליקסונייז אחר תקופה גם כדורי פלורסטין.מה ליטול כדי לישון לילה שלם ללא שהאף ייסתם?ובכלל-מה מדביר את האלרגייה הזו?

30/12/2001 | 21:26 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ראשית, יש לבחון אם מדובר באמת באלרגיה, ולא סיבוך של שימוש מופרז בטיפות אף. שנית, יש לבדוק היטב את האף, ולודא שאין לך פוליפים. פני לאלרגולוג ובקשי לערוך טסטים אלרגולוגיים, ואח"כ פני לרופא א.א.ג. לבדיקה רינוסקופית.

מנהל פורום אף אוזן גרון