הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/12/2001 | 20:55 | מאת: מיכל

אבי, בן ה-52 נוחר נחירות צורמות ומפחידות. מאחר והנחירות שלו היו יוצאות דופן הוא פנה למעבדת שינה, שם אמרו לו שיש לו מחיצה לא סימטרית באף, שקדים מוגדלים ועודף משקל. הדבר המפחיד ביותר הינו - הפסקות נשימה בלילה - 24 פעמים בשעה!!! המלצת הרופא היתה דיאטה, הפסקת קפאין ושקילת ניתוח השקדים. שאלותי הן: 1. גובהו 1.75, ומשקלו 90-95 ק"ג. הוא אמנם מלא אך לא שמן מאוד! למה הדיאטה כל כך חיונית כאן? 2. מה הקשר לקפאין? 3. אתה ממליץ על ניתוח להסרת השקדים? זה עובד? 4. והכי חשוב, מה עושים עם הפסקות הנשימה? איך מונעים אותן? כמה הן מסוכנות? תודה מראש!!! מיכל

26/12/2001 | 10:07 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ע"פ הנתונים לא נראה שהדיאטה תמלא תפקיד מכריע בהטבה. קפאין ישפר איכות השינה ויסייע להורדת לחץ הדם (כאן אולי מקור ההמלצה לדיאטה?). כריתת השקדים עשוייה לעזור, באופן עקרוני. תתכן בעקבות הניתוח הטבה בהפסקות הנשימה. הסכנה בהפסקות הנשימה אינה חנק או מוות פתאומי, אלא בנזקים העקיפים - עייפות וחוסר עירנות, נטייה ליתר לחץ דם ומחלות לב.

27/12/2001 | 09:17 | מאת: רונית

תודה!!!

27/12/2001 | 09:17 | מאת: מיכל

תודה!!!

מנהל פורום אף אוזן גרון