לדוקטור - עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/12/2001 | 23:03 | מאת: גלי

שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל בין tympanostomy לבין acute perforation of the tympanic membrane, ומה המונחים הנכונים בעברית. כמו כן, כשמדובר על pneumatic otoscopy, האם הכוונה לבדיקת אוזניים בלחץ אוויר? תודה מראש, גלי

25/12/2001 | 12:13 | מאת: ד"ר יהודה רוט

tympanostomy = התקנת פתח בעור התוף (יותר נכון להגיד "תופית"), באופן מתוכנן ומבוקר. המינוח העברי הוא צינרור התופית. acute perforation of the tympanic membrane,= התנקבות חריפה של התופית, בהקשר מחלה (טראומה, דלקת). pneumatic otoscopy, = תצפית בתנועתיות התופית בתגובה להפעלת לחץ אויר עליה. למשל, אם יש תפליט נוזלים בתוך האוזן התיכונה, התנועתיות תהיה מוגבלת.

25/12/2001 | 13:34 | מאת: גלי

רוב תודות על ההסבר הברור והממצה! גלי

מנהל פורום אף אוזן גרון