מוגלה מהאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/12/2001 | 17:14 | מאת: קרן חכמון

לבני בן השנה יוצאת מוגלה מהאוזן, האם מדובר בדלקת שהחמירה או בדלקת שפרצה בחוצה ובזה הסתיימה? האם המוגלה שפרץ החוצה פגע בעור התוף ועל ידי כך בשמיעה?

23/12/2001 | 17:20 | מאת: ד"ר יהודה רוט

קרוב לודאי שזו דלקת שהחמירה, והמוגלה הרבה שפרצה החוצה ניקבה את עור התוף. כן, הדבר פוגע בשמיעה. עם ההחלמה צפוי עור התוף להיסגר ולהחלים, והשמיעה תשתפר, ברוב המקרים. הקפידי להימנע מכניסת מים לאזן, ודאגי להיות במעקב רופא א.א.ג. קיימת גם אפשרות , שלילד יש "רק" דלקת בעור של תעלת השמע החיצונית, ואזי אין פגיעה בעור התוף וההחלמה מהירה יותר. דלקת זו אופיינית יותר לקיץ. גם כאן - הקפידי להימנע מכניסת מים לאזן, ודאגי להיות במעקב רופא א.א.ג. רפואה שלמה!

מנהל פורום אף אוזן גרון