נזלת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/12/2001 | 15:33 | מאת: דור

שלום , הנני סובל מנזלת באופן קבוע, גם בתקופת הקיץ . לאחרונה הצטטננתי וניתנה לי התרופה לורסטין אך גם היא כאשר עברה ההצטננות לא מנעה לחלוטין את תופעת הנזלת . האם כדאי לעשות בדיקת אלרגיות ,? אובחנה אצלי סטיה בנחיר השמאלי האם יש השפעה , האם סטיה זו יכולה להיות קשורה גם לעייפות ? האם פתירת הסטייה על ידי ניתוח (איזה ניתוח זה ? הרדמה מלאה או מקומית) יכולה לפתור לצמיתות ללא סיבוכים בעתיד או בהווה את בעיה הנזלת + בעית העייפות . בתודה מראש. דור

22/12/2001 | 18:58 | מאת: ד"ר יהודה רוט

נראה שהאפשרות של נזלת אלרגית הינה סבירה, ואכן כדאי לעשות טסטים אלרגולוגים. סטיית המחיצה יכולה למלא תפקיד בגרימת רינוסינוסיטיס כרונית, שאף היא יכולה להתבטא כנזלת כרונית, אך טרם ניתוח יש לבדוק בקפידה את האף ואת הסינוסים. סטיית המחיצה אינה קשורה לעייפות. לפי הפרטים המצויינים ספק אם הניתוח יפתור את בעיית הנזלת - כדאי לשוב ולשוחח על כך עם הרופא כדי להבהיר את המטרות ואת הציפיות.

מנהל פורום אף אוזן גרון