צרידות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/12/2001 | 12:23 | מאת: ben

לדר' שלום רב אני סובל מזה כחודש מצרידות. היום הייתי אצל רופא א.א.ג לאחר בידקת הגרון ומיתרי הקול בה הפגין הרופא חוסר סבלנות רב ביותר ואף רגז וכעס עלי. נתן את תוצאות הבדיקה בדף מבלי שטרח להסביר לי את התוצאות (למרות שאלותי) , לכן אני נאלץ לפנות אליך על מנת לקבל הסבר בסיסי לתוצאות הבדיקה. להלן מה שהוא רשם ושאלותי: מיתרי קול מעובים - מה זה אומר? ממה זה נובע ? "נודל" זעיר במיתר ימין - מה זה "נודל" ? ממה זה נובע ? איך מטפלים בזה ? טיפול: לא לאמץ את הקול ומנוחת קול - מה הבדל בין שני המושגים "לא לאמץ" ו"מנוחת קול" כמה זמן ? ריפוי דיבור - מה זה ריפוי בדיבור ? איפה עושים את זה ? למה צריך את זה ? אדים - איזה אדים ? כמה זמן ? אני מודה לך מאוד מראש על תשובתך בן

16/12/2001 | 12:56 | מאת: ד"ר יהודה רוט

חבל מאוד על החוויה הלא נעימה. אולי כדאי להרים טלפון לרופא, להסביר את הרגשתך ולתאם שיחה חוזרת, באווירה רגועה יותר? כדי לענות לשאלותיך יש להכנס לפרטי בעייתך, ולהשלים מידע רב נוסף. כמה נתונים בכל זאת: "נודול" הכוונה ליבלת קטנה, "מנוחת קול" הכוונה לתענית דיבור שלמה ומוחלטת ( בד"כ 3 ימים לפחות), "רפוי דבור" הינו תהליך של מעין פיתוח קול, הנלמד אצל קלינאית תקשורת, ומיועד למצבים כרוניים, לא צרידות בת חודש.

20/12/2001 | 10:15 | מאת: שי

מהם הגורמים לצרידות יתר אצל ילדים צעירים וכיצד ניתן לטפל בתופעה זו?

מנהל פורום אף אוזן גרון