אבנים בדרכי הרוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/12/2001 | 20:28 | מאת: לאה

מה שמפחיד בענין ,שהדבר חוזר.האם ישנה דרך מניעתית? כן ,לצערי אני מכירה את תחליפי הקומאדין,(קלקסאן,לדוגמה) שאין לי כוח להתמודד איתן.........

12/12/2001 | 09:22 | מאת: ד"ר יהודה רוט

נכון, הבעיה יכולה לחזור, אין דרכי מניעה פרט לכריתה של בלוטת הרוק - ניתוח לא מסובך במיוחד. בכל טפול כירורגי, שאין לך מנוס מפניו, תאלצי להתמודד עם בעיית הטפול נוגד הקרישה. יש לזכור, שאבנים בדרכי הרוק יכולות עקב החסימה לגרום לזיהום קשה ואף למורסה, ואז מדובר בסכנה מוחשית ומיידית. פני להמטולוג, ובקשי ממנו חוות דעת מפורטת לגבי ההמלצות לטפול לפני ואחרי הניתוח. תיווכחי לדעת שהשד אינו כה נורא. עם חוו"ד זו, וסיכום רפואי מפורט של כל בעיותיך הרפואיות והתרופות שאת מקבלת, את מוזמנת לפנות אלינו לשיחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון