מניאר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/11/2001 | 14:29 | מאת: רמי

לד"ר ארז שלום! אובחנתי כחולה מניאר וגם הייתי אצלך בביקור פרטי , וטופלתי ע"י סטרואידים לתקופה קצרה, נכון להיום : התקפי הסחרחורות חלפו {האחרון לפני כחודשיים } אבל הטיניטוס וכאבי ראש עדיין קיימים {טינטון בעצמה משתנה } הוצע לי לעבור ניתוח כפתור והזרקת סטרואידים, שאלתי היא , א} האם ניתוח כפתור והזרקת סטרואידים יכולה לעזור במצבי זה? ב} האם הטיניטוס יעלם ? ג} האם טיפול זה מיועד לחולי מניאר או שכל הטיפולים מכוונים בעיקר נגד הסחרחורת. ואז גם הטיניטוס ישאר? בתודה : רמי

30/11/2001 | 07:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. ייתכן ב. לא בהכרח ג. הטיפול מיועד לחולי מניאר ולעוד מספר מצבים. כאמור בב' - אין בטחון שהטינטון ייעלם. אגב, יש המעדיפים להזריק סטרואידים ללא כפתור כדי להפחית את הסיכון להשארות נקב בעור התוף לאחר מכן.

מנהל פורום אף אוזן גרון