שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/11/2001 | 18:17 | מאת: שמוליק

עשיתי ניתוח שקדים בגלל אבנים בשקדים ליפני חודשיים אמרת לי לפני שבוע שאני יגש לרופא המנתח בקשר לצהוב שיש לי בלוע ובסוף הלשון הלכתי לרופא ששלח אותי לניתוח שהוא סגן מנהל א.אג בשערי צדק ד"ק גורביץ בקשר לניתוח הוא אמר שהוא לא רואה שום דבר כי באתי אלו גם בטענה שיש לי כזה חנק בגרון הוא אמר לי ששקד של הלשון לא מוצאים ואין לי כלום ועוד שני חודשיים זה יעבור בקיצור רציתי לשאול האם זה טיבעי שיש צהוב קצת בלשון בסוף בלוע כי אמרו לי שיש לכולם חידקים בפנים והאם כדאי להשתמש עם מי חמצן?

25/11/2001 | 09:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין צרך להשתמש במי חמצן. השכבה הצהבהה בבסיס הלשון אפיינית למעשנים או שעלולה לרמז על פטריה. בקש מרופא המשפחה לבצע משטח לשון; וודא שהאחות/לבורנטית תגרד את האיזור הצהוב בעומק הלשון. אם תצמח פטריה - הטיפול הוא ע"י כדורי מציצה או ג'ל נגד פטריות.

מנהל פורום אף אוזן גרון