הרדמות בפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/11/2001 | 01:32 | מאת: קורין

שלום רב!! בשבועיים האחרונים אני סובלת "מהתקפי" נימול בצד ימין של הפנים המלווים בלחץ חזק באזור החיבור בין שתי הלסתות.(תחושת הנימול לא כוללת את הלשון). ההתקפים נמשכים כמה שניות. בימים האחרונים תכפו ההתקפים עד 2-3 פעמים ביום.נבדקתי אצל רופאת המשפחה ולדעתה מדובר במכת קור בעצב בפנים או אפילו סימנים מקדימים לשיתוק זמני בו.קיבלתי זריקת " קורטיזון" וטיפול בכדורי "פרדינזון" 20 מ"ג למשך 9 ימים היורד בהדרגה. היום אני יומיים לאחר הזריקה ותחילת הטיפול ועדיין סובלת. האם מוקדם מדי לצפות להטבה? האם היית ממליץ על בדיקות נוספות? מהו שיתוק זמני של עצב הפנים והאים ניתן לטיפול? אציין שאני בת 25 וחולת אסטמה. תודה רבה מראש!!

24/11/2001 | 10:39 | מאת: ליהי

אם אכן מדובר בפציאליס(שיתוק של חצי פנים), סביר להניח שזה יחלוף כעבור שבועיים שלושה לערך, יכול להיות יותר. אני עברתי פציאליס בגיל 13, זה היה די מפחיד, אבל בראייה לאחור- זה שום דבר וזה עובר(ברוב המקרים).

25/11/2001 | 01:46 | מאת: קורין

תודה לך על התגובה. (מנחם לשמוע ממשיהו שעבר את החויה...) רק בריאות!!! קורין

25/11/2001 | 09:09 | מאת: ד"ר ארז בנדט

נימול זו הפרעה תחושתית! לא הפרעה תנועתית (שיתוק/חולשה). אם אכן את מתכוונת לכך שאת מרגישה מעין "הרדמות" בפנים או תחושת עקצוץ/דגדוג כאילו שנמלים מטיילות על העור (מכאן מקור המילה נימול) - הרי שמדובר בהפרעה תחושתית ולא בפציאליס (אם יש שיתוק חלקי של הפנים - החיוך עקום, אינך מסוגלת להגיע לעצימת עין מלאה). אם כוונתך להתקפי כאב באיזור פרק הלסת ייתכן שהוא מקור הבעיה. המנעות מלעיסה במשך מספר ימים + קומפרסים חמים עשויים להיטיב. ממליץ על בדיקת אאג + בדיקת נוירולוג.

מנהל פורום אף אוזן גרון