פטריות באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2001 | 04:49 | מאת: אפרת

ד"ר שלום, אני אחרי ניתוח פוליפים רביעי(אני בת 24), במקרה האחרון הנחיר השמאלי שלי היה סתום טוטאלית, בניתוח התגלה כי היו לי שם פטריות (אשכול של פטריות - לדברי הרופא) שהגיעו כבר עד הגרון, למיטב ידיעתי פטריות זה דבר שחוזר, כששאלתי איך זה שהיו לי פטריות באף, לא קיבלתי תשובה , הם עצמם לא ידעו איך זה קרה. אני מאד אשמח אם תוכל ליידע אותי לגבי הדברים האלו שלא מפסיקים לצמוח לי באף ולא נותנים לי כבר לנשום!!! תודה

22/11/2001 | 08:12 | מאת: ד"ר ארז בנדט

פוליפים באף חוזרים, לפעמים למרות ניתוחים. זו מחלה כרונית. לרוב הם על רקע אלרגי ולעיתים כתגובה אלרגית לפטריה שנמצאת בסינוס/ים. פרט לטיפול הניתוחי, עליך להשתמש במשאף סטרואידים לתקופה ממושכת מאד/ כל החיים ולעיתים יש ליטול סטרואידים בכדורים, לפעמים לזמן ממושך, כדי למנוע השנות.

מנהל פורום אף אוזן גרון