בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/11/2001 | 22:26 | מאת: דפנה

שלום רב, אני פונה בשם אמי. אמא סובלת מבעיה בבלוטת הרוק ,בבירור שעברה בביח בלינסון,נראה כי הבלוטה מוגדלת, אך רופא פה ולסת סבור שמדובר בחסימה,ובדלקת כרונית שיש לחיות איתה. בבדיקה אצל רופא א.א.ג. הומלץ לאמא לעבור בירור יסודי יותר,שכולל ביופסיה ,בדיקות דם וכו.על מנת לבדוק אם קיימת מחלה שפוגעת גם בבלוטת הרוק וגם באה לידי ביטוי ביובש בעיניים ותופעות נוספות. א.על איזה מחלה מדבר הממוחה? ב. על מי אתה ממליץ לחוות דעת נוספת ,רופא בכיר? ג,האם הבירור יכול להזיק למצבה הקיים?(ביופסיה מהשפתים)? תודה לך.

20/11/2001 | 23:12 | מאת: ד"ר ארז בנדט

רופא אאג ממליץ על ביופסיה משפה תחתונה, בדיקה קלה, פשוטה,בהרדמה מקומית, קלה יותר מטיפול שיניים. הוא חושב על בדיקות כדי לאשר/לשלול מחלה על שם SJOGREN שמתבטאת ביובש בריריות הפה (בגלל מיעוט הפרשת רוק) ובעיניים (בגלל מיעוט דמעות). אין מניעה לביצוע הביופסיה. בדיקת דם שעשויה לסייע באבחנת המחלה הנ"ל (בנוסף ולא במקום הביופסיה) היא נוגדנים מיוחדים בדם שנקראים SS-A ו SS-B.(אוanti-Ro וanti-La). כמו כן כדאי בדיקת הפרשת דמעות (מבחן שירמר) ע"י רופא עיניים.

מנהל פורום אף אוזן גרון