OSA

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/11/2001 | 16:23 | מאת: רוני

שלום רב לאחר שתי בדיקות במעבדת שינה אובחנתי כבעל תיסמונת OSA ללא רקע של נחירות. בבדיקה - 61 הפסקות נשימה בשעה. מהם הסיכונים של תיסמונת זו (אני סוכרתי מאוזן מסוג 2)? מה פתאום היא מופיעה בגילי (45) והאם מכשיר ה- CPAP הוא הפתרון היחידי? תודה לתשובתכם רוני

20/11/2001 | 22:34 | מאת: ד"ר ארז בנדט

OSA = obstructive sleep apnea קרוב לוודאי שיש קשר להשמנת יתר או למבנה אף/לוע שגורם לחסימות נשימה בשינה. מכשיר CPAP יפתור את הבעיה. אם נראה לך שיקשה עליך להתרגל - פנה לבדיקת מומחה אאג. יש פתרונות ניתוחיים בהתאם לממצאי הבדיקה. ואם אכן הינך שמן - דיאטה ופעילות גופנית ישפרו המצב במידה משמעותית.

מנהל פורום אף אוזן גרון