כריתת שקכ שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/11/2001 | 13:56 | מאת: רון

לפני כעשרה חודשים בני בן השנה וארבעה חודשים(היה אז) עבר ניתוח להסרת שקד שלישי לאחר שהובחן בלוע שקד שחסם מאוד את הלוע והקשה עליו את הנשימה בלילה . זה ה הגיע עד מצב שמידי פעם הנשימה היתה נעצרת לשניות ארוכות ולאחר הייתי שומעת אותו לוקח נשימה עמוקה על מנת להשלים את החסר כחודש לאחר ניתוח היתה תחושה של הקלה אך מהר מאוד הילד חזר לנחור ולאחרונה אלה נחירות מאוד חזקות והנשימה לא סדירה. האם יכולה להיות אפשרות שהשקד צמח שוב? והאם זה מצריך ניתוח חוזר? אנא ציין/י בתשובתך מי אתה (רופא?) תודה מראש

20/11/2001 | 22:24 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לעיתים שקד שלישי עלול לשוב ולצמוח (נדיר). ייתכן גם שמקור ההפרעה כעת הוא בדגילה מופרזת של השקדים הרגילים או בעיה באף עצמו (נזלת, סינוסיטיס וכו'( .פנה לבדיקה חוזרת ע"י אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון