שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/11/2001 | 13:47 | מאת: מירי

שלום לד"ר, לפני כשנתיים איבדתי שמיעה באופן פתאומי לחלוטין, כמובן שנבדקתי CT MRI והכל היה תקין, האם מה שקרה לי לפי כתבה שמצאתי בעיתון "עסקים" מעריב שהתופעה נקראת "הפרעה אוטואימונית"? מצב שבו הגוף תוקף את עצמו. האם אני אוכל לקבל יותר פרטים? בהמשך הכתבה (מתחקיר שנעשה בארה"ב) נכתב כי הפגיעה היא בתאי השבלול ונבחנת האפשרות להשתלת שבלול הכולל סליל פלסטיק וכ-20 זוגות אלקטרודות. שאלתי, האם זה יעזור לשמיעה וגם לציפצופים הטורדניים???????? למשלוח הכתבה בפקס אפשר להתקשר אלי 575598-053 והאם יש סיכוי לשמיעה? מה יקרה בעתיד עם האוזן השניה, אני מאוד מאוד חוששת. תודה וממתינה לתשובה, סליחה על אורך המכתב, מירי

15/11/2001 | 23:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אבדן שמיעה פתאומי חד צדדי הוא לרוב לא על רקע אוטואימוני. פגיעה אוטואימונית לרוב פוגעת דו צדדית וגורמת להדרדרות איטית או מהירה אך לא פתאומית ויציבה. ניתוח שתל השבלול מבוצע גם בארץ בהצלחה מצוינת אך הוא מיועד לחרשים מוחלטים ולא לאנשים שאבדו שמיעה רק באוזן אחת. (ולכן ההקשר בין פגיעה אוטואינונית דו!! צדדית שהובילה לחרשות => שתל שבלול.)

מנהל פורום אף אוזן גרון