סחרחורת תנוחתית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/09/2000 | 22:29 | מאת: שרית

שלום רב, אובחנתי ככל הנראה סובלת מסחרחורת תנוחתית (רק בשכיבה על הגב). האם נכונה העובדה כי לא כדאי במצב זה להשתמש בתרופה (סטונרון) אלא דווקא לגרות את הסחרחורת ולגרום לה להופיע שוב ושוב וע"י כך להתרפא מעצמה? תודה!

20/09/2000 | 18:03 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שרית לא. אין שום טעם לגרות את הסחרחורת, הדבר יביא לסבל, בחילות הקאות וחולשה, לפעמים גם ירידה בלחץ הדם. במידה שאכן נעשתה אבחנה כהלכה, הטיפול בסטונרון איננו יעיל במיוחד במקרה זה מאחר שמשך הסחרחורת בדרך כלל שניות ספורות והתרופה עצמה איננה נותנת לכך מענה טוב. טוב תעשי אם תמנעי משינויי תנוחה חדים,או שהייה במקומות גבוהים (כמו טיפוס על סולם ) ותכירי במגבלה הקיימת, ברוב המקרים התופעה תחלוף מעצמה ואם לא- הרי שיש לכך טיפול והוא אינו תרופתי. בהצלחה

26/09/2000 | 16:23 | מאת: הגר

שלום לך. קראתי בעניין רב את ההתכתבות שלך עם שרית. גם אני סובלת מאותן תופעות של סחרחורת תנוחתית. אובחן ע"י בדיקות רפואיות. מה הפתרון שיש לך להציע?

22/09/2000 | 09:35 | מאת: ד"ר נתן שלמקוביץ

שרית שלום לטיפול ששמעת עליו קוראים אדפטציה - והוא לא הטיפול המומלץ לסחרחורת תנוחתית. ראשית יש לאבחן חד משמעית שאכן מדובר בסחרחורת תנוחתית שמקורה באוזן הפנימית. האבחנה האוביקטיבית הטובה ביותר (מלבד בדיקת הרופא) תתכן על יד בדיקה הנקראת ENG. בדיקה זו לא רק מאבחנת את המחלה אלא גם ממקמת את האתר המדויק הפגוע באוזן הפנימית. ברגע שיש אבחנה הטיפול הטוב ביותר הוא טיפול פיסיוטרפי מיוחד למחלה זו, בלי תרופות בלי ניתוחים בלי כאבים וכו'. בהצלחה

23/09/2000 | 17:23 | מאת: שרית

שלום רב, תודה על התשובה. ברצוני לשאול האם במהלך הבדיקה שציינת "יוצרים" סחרחורות ועל ידי כך מאבחנים את הבעיה? שאם כן - זוהי לא בדיקה נעימה במיוחד! כמה זמן היא נמשכת? תודה מראש.

מנהל פורום אף אוזן גרון