ליקוי שמיעה קונדוקטיבי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/11/2001 | 23:30 | מאת: מורן

רופאת אאג חושדת כי יש לי ליקוי שמיעה קונדוקטיבי, מהו? מהם הגורמים ומהו הטיפול. כרגע עלי לבצע בדיקת טופונוגרפיה.

12/11/2001 | 08:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הבדיקה הנדרשת נקראת טימפנומטריה - מדידת לחצים באזניים והענות עור התוף. ליקוי שמיעה יכול להיות הובלתי(=קונדוקטיבי) כתוצאה מפגיעה באוזן חיצונית או תיכונה שמובילות את הקול. ליקוי שמיעה יכול להיות עקב פגיעה באוזן פנימית או עצב השמיעה ואז נקרא ליקוי תחושתי-עצבי. לפעמים יש ליקוי שמיעה מעורב = הובלתי + תחושתי-עצבי. במקרה שלך בדיקת השמיעה מראה ליקוי קונדוקטיבי (הובלתי) - בדיקת הרופאה שללה בעיה בתעלת השמע ולא ראתה נקב בעור התוף (אחרת כבר היה לה הסבר) - היא מחפשת בעיה באוזן התיכונה שנמצאת מעבר לעור התוף (לא ניתן לראות בבדיקה כי עור התוף סגור). אפשרויות: נוזלים באוזן תיכונה (בדיקת טימפנומטריה עשויה לסייע באבחנה), הסתיידויות/קיבוע של עצמות השמע, נתק בין עצמות השמע. לעיתים האבחנה הסופית תקבע רק בניתוח שבו מרימים את עור התוף, סוקרים את מקור הבעיה באוזן תיכונה ומתקנים את הליקוי.

מנהל פורום אף אוזן גרון