fafa

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/10/2001 | 03:45 | מאת: אלה

בתי בתה השנה וחודשיים סובלת מדלקות גרון וחום גבוה בתדירות מאוד גבוהה. משטחי הגרון בכל הפעמים שליליים. רופא הילדים משער שמדובר בfafa .שאלתי מהי מחלה זו,מה הטיפול בה והאים ניתנת למניעה?. אודה על תשובה מהירה.

29/10/2001 | 12:47 | מאת: ד"ר ארז בנדט

PFAPA=Periodic Fever, Aphtous stomatitis, Pharyngitis, Adenopathy PF = חום פריודי - דהיינו חום במחזורים קבועים כל מספר שבועות; מלווה (לרוב) ב - אפטות בפה= APHTOUS STOMATITIS = פצעונים ברירית הפה, דלקת גרון=PHARYNGITIS, נפיחות של בלוטות בצוואר = ADENOPATHY. המחלה מגיבה למנה אחת או שתיים של פרדניזון (סטרואיד) ללא צורך באנטיביוטיקה. עם הגיל חולפת מעצמה.

מנהל פורום אף אוזן גרון