דימומים מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/10/2001 | 19:58 | מאת: יניב

שלום רב . אני חייל בן 20 בשירות סדיר בצה"ל משרת בחיל הים ע"ג כלי שייט. הנני סובל מדימומים מהאף-התפוצצות נימים ועברתי צריבות 3 פעמים של כלי דם בולט ע"י סטיק והדימומים לא חלפו כמו כן הופניתי לבדיקות דם לצורך בדיקת בעיית קרישה כלשהי והכל תקין כמו חן אין קשר לנזלת אלרגית והדימומים תמיד מנחיר שמאל פרט לפעם אחת ברצוני לשאול האם יש סוגים אחרים של צריבות שיכולות לעזור? האם יש קשר ללחץ דם או כל דבר אחר בתודה יניב

25/10/2001 | 21:28 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אני מניח שלחץ הדם נבדק מספר פעמים והוא תקין. אם צריבות חוזרות לא עוזרות וישנו כלי דם שנוטה לשוב ולהיפרץ - אפשר לשקול ניתוח בהרדמה מקומית להפרדת הרירית וליצירת הצטלקות מקומית. שוב להבדק ע"י אאג ושאל באפן מכוון האם יש אלטרנטיבה לצריבות.

26/10/2001 | 10:28 | מאת: יניב

בנושא לחץ הדם בד"כ מדדו לי את לחץ הדם בבוקר כאשר באתי להבדק ולפעמים לפני ארוחת הראשונה של היום אולי יש מקום למדידת לחץ דם בשעות אחרות של היום או לאחר דימום? בתודה יניב שמואל

מנהל פורום אף אוזן גרון