חוש טעם וריח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/10/2001 | 20:46 | מאת: רוני

ד"ר שלום אבי בן 63 וחולה בפרא לוקמיה לאחרונה אושפז עקב דלקת ריאות עם שיעול חזק וליחה מרובה לאחרונה מתלונן שאיבד את חוש הטעם והריח של מאכלים וכד"ו. -ממה יכולה לנבוע בעיה זו? -האם יש קשר ללוקמיה? -מה ניתן לעשות? -איזה טיפול/תרופה טובה שעוזרת לשיעול חזק עם לחיה מרובה לעיתים קרובות? לתשובתך אודה רוני

19/10/2001 | 07:09 | מאת: ד"ר ארז בנדט

עליך להבדק בכוון של סינוסיטיס או פוליפים באף/סינוסים. רצוי ע"י מומחה אגג. . ייתכן שזה מוביל לירידה בחוש הריח =>ירידה בטעם + ליחה שמטפטפת לאחור לדרכי הנשימה => שיעול וזיהום בברונכים/ריאות. גם תסמינים פארא-נאופלסטיים + תרופות עלולים לפגוע בחוש הטעם והריח.

מנהל פורום אף אוזן גרון