בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/10/2001 | 22:02 | מאת: דגן

רציתי לדעת אם יש סיבה מסויימת כגון חשיפה לקרינה -ולסרטן בבלוטת התריס ,או שזה יכול להגיע לכל אחד או אחת בלי קשר לכלום,ועוד שאלה-מהו פחות או יותר הגיל שבו נפוץ סרטן מסוג זה. ושאלה אחרונה....יש קשר בין ראיה ובין בלוטת התריס?

17/10/2001 | 07:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

קרינה (כגון בצ'רנוביל או הקרנות לאיזור ראש-צוואר) נחשבת לגורם סיכון לחלות בסרטן בלוטת התריס. המחלה שיכה יותר בנשים ושיא ההארעות בעשורים שלישי-רביעי לחיים (אם כי כמובן יכול להופיע בכל גיל). מחלות מסוימות של יתר פעילות של בלוטת התריס (לא סרטן) יכולות לגרום לבלט עין ולהשפעה על מיקוד ראיה.

מנהל פורום אף אוזן גרון