נזלת וליחה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/10/2001 | 07:11 | מאת: אני

אני בשבוע 38 להריון ויש לי נזלת מוגלתית ושיעול ליחתי כ - שבועיים. רופא המשפחה בדק את ריאותי ואמר שהן נקיות. האם יש דרך להמנע מנטילת כדורי אנטיביוטיקה על מנת להעביר את הנזלת הטורדנית? הוא המליץ לי להתיעץ עם רופא אף אוזן גרון כדי לדעת אם זה סינוסיתיס ולשקול נטילת מוקסיפן. אני מעדיפה תרופות טבעיות ללא נטילת אנטיביוטיקה בשל הריוני. מה המלצתך?

11/10/2001 | 21:49 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין מניעה מאנטיביוטיקה בשבוע 38. יש אנטיביוטיקות רבות בטוחות לחלוטין בהריון.

11/10/2001 | 21:51 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הערה נוספת - עדיף לתינוקך שיוולד לאמא ללא זיהום בדרכי הנשימה מאשר שיידבק בלידה/בגיל מספר ימים ואז הסיכונים לסיבוכים (אפילו מסוכנים) אצל התינוק גבוהים. כל נשיקה שלך ונשימה עליו עלולים להדביקו. לפיכך במידה ויש חשד לסינוסיטיס זיהומית - עדיף טיפול אנטיביוטי.

מנהל פורום אף אוזן גרון