ילד עם אף סתום שמתעורר עשרות פעמים בלילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/10/2001 | 03:15 | מאת: יואב

אני אב לילד בן 7 חודשים וחצי. הילד עם אף סתום מגיל מאוד צעיר (מספר ימים). הוא מתעורר עשרות פעמים בלילה בצרחות. כשניגשים אליו לוקח לו הרבה זמן להירגע. בלילה הוא נשמע סתום לגמרי ונשימתו המנוזלת נשמעת למרחוק. היינו אצל אף-אוזן-גרון מומחה שטען שהילד בסדר גמור ושיש לו אכן נזלת אחורית אך מצבו בסדר, הוא נושם מהאף והכל תקין. הוא אמר שהוא לא ממליץ לתת לו שום תרופה (בעבר הוא קיבל גם אוטריווין, ויברוסיל וסינופד יום) פרט למי מלח כדי להקל עליו מעט. לשאלתינו, האם זה הגיוני שילד מתעורר עשרות פעמים בלילה בצרחות, ענה הרופא שיכולות להיות לכך סיבות רבות. הבעיה שהרופא לא נמצא איתנו בלילה ולא שומע איך הילד מתענה ונשמע סתום! אנחנו פשוט מיואשים כי הילד נשמע בלילה סתום לגמרי, נאבק על כל נשימה. צורח עשרות פעמים בלילה! למי עוד ניתן לפנות שיעזור לנו לפתור את הבעיה ולהביא את הילד למצב שבו יוכל להנות משנת לילה נינוחה ורגועה? מההורים שכואב להם הלב על בנם ובינתיים לא מצליחים לעזור לו :-(

10/10/2001 | 22:27 | מאת: ד"ר ארז בנדט

לפנות לבדיקת אאג נוספת לצרך חו"ד נוספת. מנסיוני - נזלת כרונית בגיל כה צעיר נובעת לעיתים קרובות מרפלוקס - עליה של תוכן קיבה וחומצות מהקיבה ללוע ולפעמים אפילו עד אל מאחורי האף. אפשרות סבירה במיוחד אם זה ילד שפלט הרבה כתינוק ואולי עדיין פולט. נסה להשכיב אותו עם פלג גוף עליון מוגבה (אם כי בגיל זה זה כמעט בלתי אפשרי כי הם כבר "מטיילים" במיטה בלילה). פנה גם לרופא הילדים שלך עם המחשבה שהעליתי. ייתכן ויש צרך לשלוח את הילד לבדיקת שינה במעבדת שינה לילדים.

מנהל פורום אף אוזן גרון