פציאליס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/10/2001 | 18:13 | מאת: עודד

שלום רב, אני חליתי בפציאליס בצד השמאלי של הפנים לפני כ 9 שנים והבראתי לחלוטין. לפני שנה שוב פעם הפעם בצד ימין ולא שיתוק מוחלט אלה חלקי עברתי בדיקות לב וסי.טי. ולא נמצא כלום, לפני כחודש שוב היה לי שיתוק קל מאד בצד ימין הפעם רק בשפה ובאף וזה חלף מהר מאד, עלי לציין כי אני סובל מהרפס השפתיים ופעם פעמים בשנה סובל מהתקפה של ההרפס כולל חום גבוה, האם יש קשר בין שתי המחלות והאם זה סביר שהפציאליס חוזר בפעם שלישית?

10/10/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר ארז בנדט

בכ 10% מהחולים יש הישנות של פציאליס. יש קשר - כיום אנו מאמינים שמרבית מקרי הפציאליס הם על רקע של התלקחות ויראלית של וירוס הרפס סימפלקס (בדומה לנגעי הרפס בשפתיים). לפיכך רופאים רבים ממליצים להתחיל טיפול בתרופות נגד וירוס ההרפס (כגון אציקלוביר, ולטרקס וכו') עם הופעת סימני הפציאליס הראשונים (+סטרואידים - אם אין הוראת נגד).

מנהל פורום אף אוזן גרון