מחלת MENIERE

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/10/2001 | 16:54 | מאת: מיכל

אבא שלי סובל מזה מספר שנים מסחרחורות וצפצופים באוזניים. בכל הבדיקות שהוא עשה לא מצאו דבר. נוירולוג שטיפל בו נתן לו כדור נגד דיכאון והתכיפות של סבובי הראש ירדה. היום, לאחר שנים של שימוש בתרופה, גילינו כי היא גרמה לו להאטת התנועה, בעיות זכרון ועוד, כמו כן לפני כשנה הוא עיבד לחלוטין את השמיעה באוזן שציפצפה. בימים אלו - של שינויי מזג האוויר חריפים - חזרו הסבובי ראש ובאופן קשה. לאחר עיון בפורום ניראה לי כי הסמפטומים שתארתם לגבי מחלת מניאר מתאימים מאוד לסימפטומים של מחלת אבי, ולאור הכמות הגבוהה של בדיקות שהוא כבר ביצע הייתי רוצה לדעת איך מזהים את המחלה ואילו בדיקות יש לבצע. כמו כן הייתי רוצה לדעת לאיזה רופא צריך לפנות לצורך זיהוי המחלה. תודה מראש

07/10/2001 | 21:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

עליכם להתייעץ עם רופא אאג שמתמחה בתחום סחרחורת. מחלת מניאר מאופיינת בהתקפי סחרחורת בתדירות משתנה שנמשכים מספר שעות.

08/10/2001 | 12:36 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך. הבנתי ללא קושי מהחומר הרב שקראתי על המחלה כי יש לפנות לאאג אשר מתמחה בסחרחורת. אך מכל החומר שקראתי לא הצלחתי להבין כיצד מאתרים/מזהים את המחלה. באתר בית הספר לרפואה של הרווארד, הם כתבו שהדרך היחידה לאבחן את המחלה היא לשלול דברים אחרים. האם יש אולי דרכי זיהוי חדשות??? כפי שציינתי אבי עבר כבר הרבה מאוד בדיקות בנושא ויתכן שאת הבדיקות אותן הוא ידרש לבצע הוא כבר ביצע, לכן חשוב לי מאוד להבין את אילו בדיקות יהיה עליו לבצע. תודה מראש מיכל

מנהל פורום אף אוזן גרון