נחיר אחד סתום כל הזמן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/04/2009 | 22:42 | מאת: יניב

שלום שמתי לב בערך שבשנה האחרונה (אולי זה קיים כל החיים) שיש לי כל הזמן נחיר אחד סתום(לפעמים צד ימין ולפעמים שמאל) יש לציין שאני לא מצונן.זה קורה כשאין שום בעיית צינון. הסיבה ששמתי לזה לב כי בזמן שהיתי מתאמן - בריצה היה קשה לי לרוץ עם אף סגור-פשוט הרגשתי שאני "לא מקבל מספיק חמצן" זה קורה כל הזמן לא בזמן מסויים. אם אני שוטף את הנחיר במים (שואב אליו מים ומנסה לנקות על ידי נשיפה) זה משתחרר ואז....הנחיר השני נסתם...כלומר זה משהו שלא ניראה לי שטיפות יעזרו מה שגם אני חולה קוליטיס ומעדיף לא לקחת תרופות (בנוסף למה שאני כבר לוקח) האם זה מצב נורמאלי אצל כולם או שיש פה בעיה? ואם לא האם יש לזה איזה פתרון יעיל? עוד משהו-מן הסתם לא קשור אבל לאמא יש מחלת ריאות שניקראת ""IPF"

21/04/2009 | 23:44 | מאת: יניב

קליק כשאני סוגר ופותח את הפה-כאילו הלסת עקומה לא ניסגרת כמו שצריך ופתיחה וסגירה שומעים קליק לא עשיתי שום דבר בקרש לזה אני חי עם זה. מן הסתם לא קשור לבעיה שלי עם הנחיר....אבל אני נותן פרטים שאולי יעזרו להבין.

24/04/2009 | 18:41 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב שמת לב למשהו שיש אנשים שלא שמים לזה לב אף פעם.. וזו המחזוריות הנורמלית של האף. בכל פעם צד אחד יותר פתוח והשני גדוש ו"מתנקה". לא לשטוף את האף וזו לא מחלה ולעזוב את זה :) בברכה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

מנהל פורום אף אוזן גרון