ניתוח להסרת המחיצה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/09/2001 | 11:15 | מאת: אפרת

ד"ר שלום, אני בת 24 ועברתי כבר 3 ניתוחי פוליפים כאשר האחרון(לפני 7 חודשים) היה לשם ישור מחיצה שחסמה נשימה בנחיר שמאל. כחודש בערך אחרי הניתוח שוב נסתם הנחיר השמאלי, רופאי אמר בתחילה כי העצם זזה וזאת הסיבה לחסימה ולאחר מכן אמר כי המחיצה התנפחה , ואמר שזהו מקרה נדיר ושיש צורך להוריד את המחיצה לגמרי. אני מאד חוששת מניתוח זה ובינתיים ההרגשה הולכת ומחמירה, כאבי ראש וסחרחורות עקב ניסיונות לקנח את האף, הרגשה של נפיחות בבוקר, התעטשויות מרובות ועוד. האם תוכל לומר לי מהן ההשלכות של ניתוח כזה?, האם תשתנה צורתו של האף כתוצאה מהניתוח? איך בעצם ישפיע המצב של אין מחיצה על הנשימה, והאם ישנם סיכונים בניתוח. אני על סף יאוש, אשמח על תשובתך ועל כל עצה. תודה

22/09/2001 | 17:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

זהירות מהורדת המחיצה לגמרי! אולי יש אי הבנה שלך לגבי מה שהרופא אמר? כריתה מלאה של המחיצה תגרום ל"נפילת" האף ועוותו. האם ייתכן ומדובר בצמיחה מחודשת של פוליפים אלרגיים? CT עשוי לאבחן. כמו כן את מתארת תסמינים של נזלת אלרגית - נראה שיש מקום לטפל בך תרופתית. אם תרצי חו"ד נוספת פני לאחת ממרפאותי 035182176 או 046350650

23/09/2001 | 04:36 | מאת: אפרת

תודה לך על תשובתך, אבל עדיין ברשותך הייתי מעוניינת לדעת מאד , אם אני אכן טועה ויש להסיר רק חלק מהמחיצה. אם תוכל לומר לי מהם הסיכונים בניתוח? ובמה מדובר בדיוק ומהן ההשלכות של ניתוח כזה , כמו כן האם יהיה שינוי בצורתו החיצונית של האף? רופאי אמר לי שלא תהיה הפרדה פנימית בין שני הנחיריים לאחר הניתוח, זה מפחיד אותי. אשמח מאד על תשובתך. תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון