אודה לך מאוד על תשובה מפורטת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/09/2001 | 21:38 | מאת: יועד

ד"ק ארז בנדט שלום לצערי יש לי בעיה סבוכה בה כנראה הפולפים בסינוסים גורמים ללחץ על עיני שמפריעים מאוד לתפקודי מפני שאני נמצא בכאב מתמיד. הומלץ לי על ניתוח FESS (קראתי את דפי ההסבר שלך, ואת כול שאלות האנשים באותו נושא ) אך עדיין לא ברור לי מספר דברים: 1.האם מטרתו של הניתוח הוא להוצאת הפוליפים או שמה פתיחת דרכי הסינוסים? 2.מהם הדרכים להפטר מפוליפים בסינוסים ללא ניתוח? ע"פ הבנתי ממך היא להשתמש במשאף סטרואידי לאף ולקחת תרופות אנטי אלרגיות 3.אך האם הפוליפים יכולים להעלם אם אני יעשה זאת באופן קבוע ? 4.ושאלתי האחרונה היא מהיא פוליפים בסינוסים ואיך הם נראים על גבי ה - CT ? בברכת שנה טובה, יועד

18/09/2001 | 18:34 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1 שניהם 2 אין. עשויים להצטמק עם סטרואידים 3 להצטמק וכטיפול מונע 4 רקמה אפרפרה

20/09/2001 | 18:59 | מאת: יועד

תודה על התשובה המפורטת::))

20/09/2001 | 19:06 | מאת: יועד

הרופא המתח שלי אמר לי כי אחרי הניתוח FESS בו ישפר לי את הניקוז לסינוסים הפוליפים יעלמו מעצמם והוא לא צריך להוציא אותם. האם כך הדבר?

מנהל פורום אף אוזן גרון