צפצופים באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/05/2000 | 20:28 | מאת: גלעד רייך

שמי גלעד אני בן 35 ומוסיקאי במקצועי הצפצופים באזניים החלו לי לפני מס' ימים ומאז לא נפסקו ערכתי בדיקת שמיעה ויש ירידת שמיעה קלה בין 6-8 Khz קראתי שנשימת גז קרבון ממש בסמוך להתחלת הצפצופים יכול למנוע ואו להפחית ואני מעוניין לקבל דעה נוספת

03/05/2000 | 20:39 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום גלעד. מתיאורך נשמע שקיימת ירידה חדשה, חדה בשמיעה באופן חד צדדי. מקרה כזה בדרך כלל זוכה לייחס מחמיר ברפואת א.א.ג והוא חשוד למה שקורי "התחרשות פתאומית" למרות שלא מדובר בחרשות בהכרח. מקרה כזה מחייב בדרך כלל אשפוז, מנוחה מוחלטת, בדיקות שמיעה תכופות מעקב ובירור. חשוב לנסות ולברר מדוע זה קרה ולשלול בעיות הניתנות לטיפול. לבעייה שציינתי אין טיפול אחיד וקבוע מאחר שהסיבות שמביאות לכך הן מגוונות. במחלקות א.א.ג שונות תמצא פרוטוקולי טיפול שונים - הכל לפי דרכם והבנתם של הרופאים המטפלים. לגבי "קרבון" : מדובר בתערובת גזים שמכילה 95 אחוז חמצן ו 5 אחוז דו תחמוצת הפחמן אותה שואפים דרך מסכה מספר פעמים ביום. המטרה, הרחבת כלי דם במערכת העצבים המרכזית (האפקט נגרם על ידי דו תחמוצת הפחמן) ובכך שיפור אספקת הדם לאוזן הפנימית ואולי התאוששות שלה מהפרעה בחימצון ואספקת דם. לא בכל מחלקות א.א.ג משתמשים בשיטה זו, מאחר שאין הוכחות מדעיות מוצקות לייעילותה. הצעתי לך, להתייעץ עם רופא א.א.ג ולוודא היטב שלא מדובר אצלך בבעייה חדשה המחייבת התייחסות בכובד ראש כנ"ל בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון