אבני שקדים - מניעה וטיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/08/2001 | 09:11 | מאת: שלי

השקדים שלי לוקים במה ש'אובחן' כאן כאבני שקדים (אינני סובלת מדלקות גרון אלא שהשקדים שלי גדולים מאד), ויש לי מספר שאלות בענין זה. מה גורם לאבני השקדים להצטבר ב'כיסי' השקד אצל אדם אחד ואצל האחר לא? מה ניתן לעשות, באמצעים ביתיים ורפואיים, על-מנת למנוע או לפחות להפחית ההצטברות? האם יש תועלת בשטיפות וגרגורים מסוג כלשהו? תודה

22/08/2001 | 15:00 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כאשר יש קריפטות (שקעים) עמוקים במיוחד בשקדים - מצטברים בתוכם חיידקים, שאריות מזון וכו' => "אבנים". אכן שטיפות וגרגור במי מלח/סודה לשתיה עשויים לסייע. מדי פעם "לחלוב" את השקדים ע"י אצבע או מטוש (אם את מסוגלת לסבול זאת מבלי להקיא).

24/08/2001 | 17:36 | מאת: עידית

אצלי דווקא השקדים קטנים אבל האבחנה דומה. יש היום רופאים שמציעים להעלים את החורים באמצעות ניתוח בלייזר, לפתרון הבעיה, עם הבטחה של כ- 90% הצלחה. עוד לא החלטתי אם כדאי. הקופות לא מממנות או רק חלקי וזה עולה לא מעט.

מנהל פורום אף אוזן גרון