שקדים מוגדלים ונחירה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/08/2001 | 11:31 | מאת: שלי

לפני מספר שנים הבחנתי לראשונה בכך שהשקדים שלי גדולים ומצולקים במיוחד אולם לא היתה בכך כל הפרעה בתפקוד או בהרגשה. בשנה האחרונה אני מבחינה במעין 'כיסים' המופיעים על השקדים ומכילים חומר לבן (מתנצלת על התאור הגרפי). כמו-כן הופיעה בשנה האחרונה אורחת חדשה בחדר השינה שלי - הנחירה. אני בת 40, בריאות כללית תקינה ככל הידוע לי ומבקשת לשאול- - מהם ה'כיסים הלבנים'? - האם מצב השקדים שלי דורש טיפול והאם הוא הגורם לנחירה? תודה רבה!

16/08/2001 | 09:01 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אלו "אבני שקדים" שמצטברות בכיסים בדומה לאבן שן. ייתכן שהשקדים תורמים לנחירות אך לא בהכרח. הבדקי ע"י מומחה אאג.

מנהל פורום אף אוזן גרון