כאב גרון כבר 3 שבועות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/08/2001 | 14:26 | מאת: לילי

לפני כ-3 שבועות התחיל לי כאב גרון לאחר צינון קל. הייתי אצל רופא משפחה אחרי שבוע, שעשה לי בדיקת משטח גרון שיצא נקי והרופא אמר שזה כנרא וירוס ואין צורך באנטיביוטיקה. אחרי כמה ימים הלכתי לרופא אף אוזן גרון שכן נתן לי אנטיביוטיקה כי אמר שיש חיידקים שלא מתגלים בבדיקה של משטח גרון, אחרי יומיים לא היה שיפור והרופא אמר לי להפסיק עם האנטיביוטיקה. עדיין לא עבר, הלכתי לרופא אף אוזן גרון אחר שמצא בלוטה נפוחה מצד ימין ואמר שזה כנרא מה שגורם לכאבים. עדיין כואב, שאני בולעט שורף מצד אחד, במשך כמה שעות, אחר כך פחות כואב ואני מרגישה נפיחות בבסיס הגרון. ככל שאני מדברת יותר זה יותר כואב. בבוקר אין לי כאבים עד שאני מתחילה לדבר. שאני אוכלת ואחרי האוכל זה פחות כואב. כל הזמן הפה והגרון מאוד יבשים. הרופאים אומרים שזה כנרא וירוס ויעבור עם הזמן אבל אני עם כאבים כבר כמעת 3 שבועות. אף פעם לא היה לי חום הייתי רוצה לדעת עם מישהו שמע על וירוס עם כאלה תופעות. אם יש בדיקות מומלצות לגלות מה יש לי. אם בכלל יש למישהו מוסג מה יש לי. נשמח לקבל תשובות.

14/08/2001 | 06:58 | מאת: ד"ר ארז בנדט

בהעדר ממצאים מכוונים בבדיקה אני ממליץ על טיפול סימפטומטי ו...סבלנות. ניתן לשתות חליטות של מרווה עם דבש.

מנהל פורום אף אוזן גרון