דלקת בשקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/02/2008 | 17:06 | מאת: עומרי

לד"ר שלום רב. הגעתי ביום ראשון לרופא משפחה מחליף אם התלוננות על כאבים בגוף כאבי ראש וסחרורת, שבדק אותי אמר שיש לי דלקת בשקדים ושאל אם יש לי כאבים בגרון השבתי שאין אבל מה מרגיש שחסום שם סגור,הוא נתן לי רפרפן 1000מ"ג פעמיים ביום ודקסמול פעם ביום .החשש שעם לא אטפל בדלקת שקדים אולי זה יחמיר לי לשפעת-דלקת בקנה הנשימה או אפילו מחלה ויראלית שכבר היתה לפני כמה חודשים. יש לי כאבים באזור הקנה נשימה-וושט,וכאבים מן הצלעות.והיום בבוקר הבחנתי שהופיעו שני אפטות - מוגלה על השקדים.אני רוצה להתחיל בטיפול אך מצד אחר יש לי בדיקת גסטרופיה לעבור אז אסור לי לקחת אנטיבוטיקה. האם יש אפשרות אחרת לחסל את הדלקת בשקדים? גרגור מלח,כדורי מציצה משהו אחר? והאם זה יכול להוביל למחלה ויראלית ? בתודה רבה עומרי.

08/02/2008 | 12:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני ממש לא יכולה לדעת בלי לבדוק אותך ואני לא מבינה מדוע לא לקחת את התרופה. בלאו הכי אם אתה חולה צריך לדחות את הגסטרוסקופיה למועד שבו אתה בריא כך שמבחינתי קח תרופות, וכשתחלים תעבור גסטרוסקופיה. גרגור אלכוהול (וויסקי וודקה...) יכול לפעמים למנוע דלקות חוזרות אבל לא מיועד לטיפול בדלקת החריפה. מחלה ויראלית אפשר לקבל בעונה זו בלי שום קשר... בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון