לחץ באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/08/2001 | 15:39 | מאת: לי

מאז 1993 אני סובלת מלחץ באוזניים והתחושבה היא כאילו אני מצויה במצולות הים. האוזניים איבדו את לחותם והדבר גורם לי לשמיעה עמומה ולקויה. הדבר מעיק עלי מאד. פניתי לרופא אף אוזן וגרון שבדק את אוזניי ולא מצא כל סימפטום. אמר לי שאוזניי נקיות לחלוטין. ניסיתי שמן זית לסיכת האוזניים, מים - ללא תוצאות. אני רוצה להוסיף שאני סובלת מפגיעה בבלוטות הרוק, המתבטאת ביובש באף ובגרון לפעמים עד כדי חנק. כנראה שאני סובלת מתסמונת סיוגרן שלא אובחנה עד סופה. בקיצור האם יש לך עצה איך לעזור לי ולהקל על הסימפטומים? אודה לך מאד.

12/08/2001 | 21:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הסימפטומים שאת מתארת אפייניים דווקא להפרעה בתפקוד חצוצרת השמע - אותו הצנור שאחראי להשוואת לחצים בין הלוע/אף לאזניים. כאשר אנו יורדים לים המלח, טסים באוירון או צוללים - אנו נזקקים להשוואת לחצים ע"י "פמפום", בליעה, פיהוק, פתיחת פה וכו'. לא נראה לי, אם הבנתי נכון את תחושותיך של לחצים ואטימות באזניים, שקשור ביובש חיצוני של תעלות השמע. לעיסת מסטיק עשויה לסייע בהשוואת הלחצים כשם שעשויה לעודד הגברת הפרשת הרוק בפה.

12/08/2001 | 22:39 | מאת: לי

ד"ר בנדט תודה על התייחסותך, אך מה עושים? התחושה היא של חסימת אוזניים, התייבשות האוזן. אין טיפת שעווה שנוצרת בד"כ באוזן בריאה. שמתי לב לעובדה שכשאני מתנזרת מאכילת דברי מאפה או קמחים למיניהם התחושה באוזניים משתפרת. לפעמים היא כה חריפה עד תחושת כאב בתוך האוזניים. לעיסת מסטיק לא עזרה לפתיחת האוזניים. ד"ר יש לך עצה מה לעשות או אולי למישהו מהגולשים שנתקל בבעיה דומה? תודה מקרב לב.

מנהל פורום אף אוזן גרון