ליחה כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/08/2001 | 10:20 | מאת: רוית

שלום רב! אני סובלת כבר מזה שנתיים מליחה כרונית במשך כל היום, כשאני אוכלת אז אני פחות מרגישה את הליחה , אבל בעיקרון היא קיימת וגורמת לי אי נוחות וריח רע בפה. עברתי את כל הבדיקות האפשריות: צילום חזה, אלרגיה, CT ראש, בדיקת כיח, גסטרו, בדיקה של הושט, טיפול בנוגדי חומצה לניסיון במשך חודש וחצי, והכל תקין והתרופות לא עזרו, אפילו ניסיתי להוריד מוצרי חלב וגם זה לא עזר, אני נואשתי, אין פיתרון? ואם אין אז מהיכן הליחה נובעת? כדרך אגב אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, כששאלתי את האנדוקרינולוג אם יש קשר לליחה הוא טען שלא. לאור כל המידע ששפכתי, אולי אתה תוכל לעזור לי בתקווה שכן רוית

11/08/2001 | 11:09 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ריר וליחה בדרכי הנשימה הם חמרי הסיכה הטבעיים של המערכת. עבור אנשים רבים הריר לא מפריע והם לא חשים אותו. פשוט בולעים באפן תת מודע כל מספר דקות. אצל מיעוט האנשים יש מודעות גבוהה לפעילות גופם ואז תופעה כפי שציינת, (שאני מניח שהיא בתחום פעילות פיזיולוגית רגילה מכיוון שלא נמצאה כל פתולוגיה בבדיקות מקיפות), הופכת להיות מטרידה ומעסיקה אותם בקביעות. לכאורה, בהעדר פתולוגיה, אין צרך לטפל אל א רק להבין שזוהי הפרשה טבעית רגילה. אם הליחה צמיגה מדי ומטרידה ניתן לטפל בתרופות שמפחיתות צמיגות הליחה כגון מוקוליט או סירן. ישנם מספר צמחי מרפא שעשויים לסייע בעידוד ההפרשה של הליחה כגון טימין. להתייעצות מעמיקה יותר בתחום זה ממליץ להתייעץ באחד מפורומי של רפואה משלימה/אלטרנטיבית של DOCTORS

מנהל פורום אף אוזן גרון