דלקת אוזן ויראלית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/01/2008 | 13:52 | מאת: יובל

לפני כשבוע וחצי חזרתי מהכרמל למרכז ושעה לאחר מכן התחילו לי כאבים עזים באוזן, למחרת קמתי ומצאתי דם קרוש באוזן. לאחר כשלושה ימים הגעתי לרופא אף/אוזן/גרון שאיבחן אצלי דלקת אוזן ויראלית ובעצם שלל הקשר להשפעת שינויי הלחצים שעברה אוזני עקב החזרה מהכרמל. לאחר כשבוע וקצת חזרתי אל הרופא מכיוון שעדיין היו לי כאבים דוקרים באוזן (באים והולכים), כאב ראש בצד האוזן החולה וכן כאב שהקרין ללסת התחתונה, לאחר בדיקה מצידו, שלל אפשרות לדלקת חיידקית ואמר שהאוזן בשלבי החלמה וטען שהכאבים עקב פגיעה עיצבית ע"י הוירוס. הופנתי על ידיו לנוירולוג שאמר שנוירולוגית הכל תקין אצלי. אני אמור לטוס לחופשת סקי עוד 11 ימים ומודאג שהעניין לא יסתדר עד אז - אשמח לייעוץ בנושא.

11/01/2008 | 00:13 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב זה באמת לא קשור לשינויי לחצים... לו היה קשר הכאב היה מיידי תוך שינוי הלחץ. אם אכן הכאב התחיל בזמן שינוי הלחצים יתכן שהיתה בארוטראומה קטנה.... וזה קורה לרוב על רקע של אוורור לקוי של האוזן (אפילו זמני בשל הצטננות קלה). ובאשר לעתיד קשה לי לענות בלי לבדוק אותך... כי אם יש בעיה באוורור האוזניים ופמפום יתכן שתסבול בטיסה. כך שאו שתחזור לרופא אא"ג או שתבוא לבקר אותי. בברכה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון