שיתוק זמני בעצב הפנים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/07/2001 | 22:08 | מאת: דיאנה

אם אפשר לקבל פירוט ודרכי טיפול כולל זמן החלמה

27/07/2001 | 07:24 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מרבית המקרים נגרמים ע"י וירוס (הרפס) אם כי, כמובן, יש להבדק (רצוי ע"י רופא אאג) לשלילת סיבות אפשריות אחרות. מקובל לטפל בסטרואידים+תרופה אנטי ויראלית אם הגעת לרופא בימים הראשונים שלאחר תחילת השיתוק. יש להקפיד על טיפות + משחה לעין על מנת למנוע יובש בקרנית. אם השיתוק אינו מלא - ההחלמה תהיה מלאה. אם השיתוק מלא - ב85% תהיה החלמה מלאה וב 15% לערך תהיה החלמה אם כי יתכנו שרידים כגון אסימטריה קלה בחיוך וכו'. אם הפעילות מתחילה לחזור תוך זמו קצר (פחות מ20 יום) - הצפי הוא להחלמה מלאה. אם הפעילות בפנים מתחילה לחזור בטווח של 2-3 חדשים - הסיכויים הם להחלמה עם אסימטריה מסוימת כנ"ל.

27/02/2009 | 09:04 | מאת: אל

ד"ר טליה מרק שלום רציתי לדעת ראשית האם שיתוק זמני בעצב הפנים זה מדבק? שנית, האם יש תסמינים שאפשר לזהות לפני שזה נגלה לעין כמו כאבי ראש או תחושה בפנים של "נמנום"- כמו אחרי רופא שיניים? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון