בעיה בשווי משקל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/07/2001 | 21:28 | מאת: חגי

ד"ר שלום מזה כ3.5 שנים הנני סובל מבעיה של חוסר שווי משקל יומיומי. במשך תקופה זאת עברתי כ 5 התקפי סחרחורת "ורטיגו" חזקים של כמה שעות .עשיתי בדיקת ENG לפני כשנתיים וגילו SACCADE ACCURACY-פתלוגי (לא יודע מה זה אומר),מעבר לזה הבדיקה היתה תקינה כולל הזרמת מים חמים וקרים לאוזן.מלבד בעית חוסר שווי משקל הנני מרגיש תחושת קשיון בצוואר "בתוך החוליות" + הפרעות בראיה -קושי למקד מבט קדימה"מרגיש כאילו העיניים מרצדות מעט שמאל וימינה. לאחרונה קראתי מאמרים רבים בנושא טרשת נפוצה שחלק מהסימפטומים שלה הינם אותם סימפטומים שמניתי למעלה .חושש מאוד שמדובר אכן במחלה הזאת.ביצעתי CT ויצא תקין. אנא תגובתך בהקדם. תודה.

23/07/2001 | 22:57 | מאת: ד"ר ארז בנדט

תיאורך יכול להתאים גם למחלת מניאר (ENG עשוי להיות תקין) במיוחד אם יש גם ליקוי שמיעה ו/או שבזמן התקף סחרחורת מופיעה תחושת לחץ באוזן וטינטון (רעש באוזן). אגב - טרשת נפוצה לרוב לא תאובחן בCT אלא בMRI ו/או ניקור מתני.

24/07/2001 | 22:52 | מאת: חגי

תודה רבה על התשובה, אגב בזמן הסחרחורות לא הרגשתי טינטון,מה אומר SACCADE ACCRACY -פתלוגי ומדוע מרגיש נוקשות בתוך החוליות של הצוואר (לא בכולן) האם יש קשר בין תחושת אובדן שווי משקל/חוסר יציבות לאותה נוקשות מוזרה ,אגב זוהי תופעה יומיומית. אודה מאוד תשובתך.

מנהל פורום אף אוזן גרון