הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/07/2001 | 12:43 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום, בבדיקת שינה אובחנתי כסובל מנחירות, ומתסמונת דום נשימה בדרגה בינונית. רופאת אא"ג ממליצה לי להשתמש במכשיר להזרמת אוויר. שאלתי אותה האם ניתוח יכול לבוא במקום השימוש במכשיר הנ"ל, והיא ענתה שאם יעשו לי ניתוח במחיצת האף ורירית האף + ניתוח להרחבת הלוע, זה יכול אולי רק לפתור את בעיית הנחירות אך לא את בעיית הפסקות הנשימה בשינה, ולכן אני חייב להשתמש במכשיר הנ"ל. חוץ מזה - שיעורי ההצלחה בניתוחים להפסקת הנחירות מגיעים עד כדי חמישים אחוז בלבד (כלומר - רק אצל מחצית מהמנותחים הניתוח מצליח), ויש לא מעט תופעות לוואי עקב הניתוח. שאלותיי הן כדלקמן - 1)האם קיים טיפול כלשהו לבעיית הפסקות הנשימה בשינה (פרט לשימוש במכשיר) ? 2)מהן הסיבות הידועות לך להפסקות הנשימה בשינה (הפרעה בפעילות המוח) ? בתודה מראש ובברכה, דוד

22/07/2001 | 08:47 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ניתוח עשוי לפתור את הבעיה למי שהמבנה האנטומי שלו מצביע על בעיה באותם איזורים "נתיחים". אם יש לך בעיה של עדף משקל, מבנה צוואר שמן, בסיס לשון גדול - אזי צודקת אותה רופאת אאג. מכשיר CPAP הוא הפתרון וניתוחים עשויים לשמש לו תחליף בתנאים אנטומיים מסויימים כפי שציינתי. דום נשימה בשינה יכול להיות מרכזי (ממקור הפרעות במרכז השינה במוח), חסימתי (עקב בעיות במבנה אף, חיך, לוע, בסיס לשון, גרון) או מעורב (שניהם). בדיקת השינה נותנת לכך תשובה ואני מניח שאצלך דום הנשימה חסימתי.

מנהל פורום אף אוזן גרון