ירידה בשמיעה-זרימת דם

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2001 | 02:35 | מאת: עמיחי

אל ד"ר ארז בנדט- ירידה בשמיעה 1 . אני בן 50 , בשלוש שנים האחרונות חלה ירידה בשמיעה , כ 50% בדרך כלל , כאשר מדברים בלחש אני לא שומע. הבעיה שלי מוגדרת OTOSCLEROSIS / 2 באוזן ימין השמיעה טובה יותר. 3 בדיקות הדם שלי בשנה האחרונה (לפני כן לא בדקתי) , מראות כולסטרול כללי 279 שומנים בדם 196 , כולסטרול טוב 54 , כולסטרול רע 186 . סוכר 90 . אני שוקל 72 ק"ג. 4 שאלתי היא , האם זרימת דם (לרבות הורדת כלוסטרול) טובה יותר יכולה לסייע ולשפר את השמיעה . במקום נתוח . האם מלבד ניתוח יש פתרונות נוספים. אני מוה לך על תשומת הלב. - מעמיחי

19/07/2001 | 08:16 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אם האבחנה היא אכן אוטוסקלרוזיס שני הפתרונות האפשריים הם מכשיר שמיעה או ניתוח. שינויים בכולסטרול ובזרימת הדם לא ישפיעו.

מנהל פורום אף אוזן גרון